Så underbart skönt
Nyponsoppa smakar mycket godare med grädde i sig. Älskar att äta den varm 💝.
Men jag köpte Keso sist jag var på affären, för någon hävdade att det skulle vara gott till. Det är inte sant, fast kanske då man bara äter lite till. Nu la jag i massor, för att kunna få i mig mer kalorier. Egentligen tycker jag att enbart soppan smakar jättegott. Så det är inte konstigt att det är svårt för mig att behålla vikten, även fast jag äter hela tiden. För det jag äter, kan man inte bli tjock av.
Jag pratade med någon här om dagen som hävdade att det finns taggar i soppan :S. Jag blev ganska upprörd, för jag har då aldrig druckit något utom en slät soppa. Men då sa hon att det var på 60talet..
I dagsläget finns det många olika nyponsoppor, olika märken. Även de utan socker, men med sötningsmedel.. En gång har jag försökt göra den själv, med nypon från gården. Men eftersom att jag är väldigt anti socker, smakade den inte gott.
Jag har glass hemma, men jag vill inte äta den, för det smakar för mycket socker. Skönt att jag har vant mig av med sötsuget, under de senaste femton åren. (Det går faktiskt). Jag tycker inte längre "sötsaker" är goda, ärligt talat. Visst om du inte ätit på länge, kan det kännas skönt att bara få i sig snabb energi. Någon gång. Men två bitar mörkchoklad, kan hjälpa till då.
Kakao är nyttigt, så tänk 70% nyttigt, jämfört med 70% socker, som i Marabou. Man vänjer sig faktiskt. Jag var kanske 25, när jag förstod att det var bättre, med mörkchoklad. För jag läser så väldigt mycket. Så jag fick helt enkelt vänja mig. Då slutade jag även få hål i tänderna. Så vilka extremt oansvariga föräldrar det finns som tillåter sina barn att äta godis! Jag hade flera hål i tänderna varje år, som tonåring. Trotts att jag borstade dem varje dag. För att jag åt så mycket sötsaker.
Jag fattar väl med att det är lätt att ge snabba kolhydrater och smidigare, med "klämmisar". Men näringsvärdet är inte lika bra, som i riktig mat och frukt. Inte ens deras fruktpureer "utan socker", är bra. Läste en artikel om det här om dagen. Varför klämmisar inte är bra. Här var en annan: klämmisar och jag läste för några månader sen om ett svenskt märke, som verkade bättre: Så heter de ju Ellas också. passar mig utmärkt :) 😉.
Men det får väl bli i nödfall.
Det är mycket bättre med riktig frukt, både för fibrerna, näringen, tuggmotståndet, plasten ETC.
Faktiskt är det lite skumt att saker och ting, inte smakar som det brukar, nu för tiden. Fast egentligen är det ju inte det, med tanke på att det HELA tiden känns som att min magsyra, är vid mina halsmandlar. Med Elise, så spydde jag en gång i veckan. Nu spyr jag inte, men har ett konstant illamående. Det ska bli så skönt att slippa det SNART 😃
Jag måste kolla upp hur grädde egentligen görs. Vet att det kommer från kossor. Men jag undrar över innehållet och vad som är naturligt i den eller om något är tillsatt? Finns det naturligt förekommande sockerarter i den? Tillsätter människor fett i den? Jag älskar fet näring.
Vet att de säger att mjölk, är fetare naturligt. Men hur fet är den? När jag växte upp och gick där på någon bondgård, kommer jag ihåg hur jag fick för mig att det kom röd mjölk ur spenarna. (Asså den var vit, men fetthalten var som i röd mjölk 😆).
Jag tycker ärligt att det yrke som lockar mest just nu, är dietist. För sanningen bakom allt, är väldigt intressant 💖. Nu går jag och sköljer munnen med flour, för de säger ju att det inte är bra att borsta tänderna ofta och nu äter jag ju hela tiden...
Godnatt
Åååååh
Comments
Post a Comment